top of page

Veel gestelde vragen

VERGT KUNSTGRAS ONDERHOUD?

Natuurlijke materialen zoals blaadjes worden best verwijderd. Dit kan met een bladblazer/ -zuiger of eenvoudig met een borstel of hark.
 

IS KUNSTGRAS MILIEUVRIENDELIJK?

Geen verspilling meer van kostbaar water en gedaan met grondwatervervuiling door chemische meststoffen en pesticides. Bovendien is Bexco Green 100% recycleerbaar.
 

VERANDERT BEXCO GREEN VAN KLEUR?

Bij de productie van het kunstgras wordt een unieke UV stabilisator toegevoegd en door de speciale samenstelling van de vezels van het gras wordt verkleuring voorkomen. Bexco Green werd uitvoerig getest op verkleuringen en UV stabiliteit, zelfs bij intense regenval, langdurige zon, vriesweer en hevige hagel kunnen deze omstandigheden het kleur van het kunstgras niet beïnvloeden.
 

WAT MET ONTLASTING VAN DIEREN OP HET GRAS?

Kleine uitwerpselen breken op natuurlijke wijze af. Bij grote dieren worden de uitwerpselen best manueel verwijderd, zoals ook het geval is bij natuurgras. Plasjes en dergelijke zijn onschadelijk, de vezels kunnen hierdoor niet  verkleuren.
 

KUNNEN MOLLEN EEN KUNSTGRASVELD BESCHADIGEN?

Een kunstgrasmat wordt in principe op dezelfde manier gemaakt als een tapijt. De kunstvezels worden in een doek getuft en nadien verstevigd met een latexlaag. Deze “backing” is zo stevig dat mollen hier niet doorheen kunnen graven. In de meeste gevallen wordt ook een ondoordringbare worteldoek/folie aangebracht tussen de onderlaag en de kunstgrasmatten.

KAN BEXCO GREEN KUNSTGRAS GEÏNSTALLEERD WORDEN OP LOCATIES MET EEN SLECHTE ONDERGROND?

Ja, Bexco Green kunstgras kan hierop geplaatst worden, mits deze ondergrond voorzien wordt van een goede drainage.

WAAROM IS INZANDEN BELANGRIJK?
Inzanden is belangrijk omdat het extra gewicht toevoegt op het oppervlak, waardoor de grasmat veel steviger komt te liggen. Daarnaast creëert het een natuurlijke look en ondersteunt het de grassprieten om het steviger en duurzamer te maken. Het niet inzanden zal altijd leiden tot een verkorte levensduur van de kunstgras mat.

KOMEN ER PLASSEN OP HET KUNSTGRAS?

​De waterdoorlaatbaarheid van het kunstgras is één van de factoren waar een kunstgrasveld een streepje voor heeft op een natuurgrasveld. Allereerst zijn er in de backing van de kunstgrasmatten kleine gaatjes waardoor het water makkelijk kan doorsijpelen naar de onderlaag. Belangrijk is ook dat de onderbouw bestaat uit doorlatend materiaal zoals stabilisé, gebroken puin, kiezelzand of een mix van minerale stoffen. Bij hevige regenval biedt de onderbouw ruimte om het overtollige water ‘op te slaan’ en langzaam te laten doorsijpelen. Een goede onderbouw is essentieel om uw kunstgrasveld steeds in goede staat te houden, hou daarmee steeds rekening bij de aanleg van uw kunstgrasveld.

WAARVOOR KAN BEXCO GREEN GEBRUIKT WORDEN?

Kunstgras heeft talloze toepassingen zoals tuinen, terrassen, evenementen, standenbouw, lounges, gevelbekleding, afwerking vijvers en zwembaden, golfgreen en andere sportvelden, showrooms en winkels.
 

WAT ZIJN DE BESCHIKBARE AFMETINGEN?

Bexco Green kunstgras zit op rollen van 2m of 4m breedte. De lengte is naar keuze.

bottom of page