In 8 stappen

kunstgras plaatsen

Installatie kunstgras

Natuurlijk gras verwijderen
Verwijder het oude gras of de oude beplanting op de plaats waar u uw nieuwe gazon geinstalleerd wilt hebben. Minimaal 10 tot 15 cm afgraven
Opvoeren met gestabiliseerd zand
Zorg steeds voor een vlakke ondergrond. Houten kader (balken 6x4 cm in afromosia) monteren net onder de rand v/d aanpalende zone.
Breng in het houten kader min. een 10 centimeter dikke onderlaag aan van aanvulzand. Aanvulzand verdicht de ondergrond uitstekend en is perfect waterdoorlatend. Ook kan er gewerkt worden met 10 à 15 cm stabiliseerzand, max. 150 kg/m³ cement in de mengeling!
Ondergrond egaliseren
De nieuw aangebrachte ondergrond goed uitvlakken en aantrillen tot tegen de balken. Dit is zeer belangrijk, omdat het kunstgras zich steeds vormt naar de ondergrond.
Plaatsen shockpads / drukverdeeldoek
Plaats het drukverdeeldoek met overlappingen van een 10 tal cm. Of plaats shockpads voor een zachter loopgevoel. Rol vervolgens het kunstgras uit en trek eventuele plooien recht.
Het kunstgras plaatsen
Wanneer uw gazon breder en langer dan 4 meter is, zult u meerdere stukken gras aan elkaar moeten verbinden. Sla het kunstgras terug en snijd langs beide zijden een rand van 3 cm af. Leg deze tegen elkaar en controleer of het goed ligt. Let op dat beide stukken gras in dezelfde vleugrichting liggen. Daarna slaat u de twee stukken weer open en legt u de zelfklevende lijmband onder de naad. Na een uur is de lijm relatief goed uitgehard en ligt het gras voorgoed vast aan elkaar.
Kunstgras op maat snijden
Snijd nu de randen van het gras geleidelijk aan op de gewenste maat. Steeds werken met een scherp mes. Losse sprieten verwijderen
De grasstroken aan elkaar lijmen
Het vastzetten van het kunstgras kan op verschillende manieren: - Zet de randen van het gras vast met ijzeren verankeringspinnen. - Breng een houten onderrand aan onder de buitenranden en schroef het gras daarop vast met zelftrekkende inox vijzen + kleine rondel. - Indien u infillzand (kwartszand) gebruikt, zal het gewicht hiervan de grasmat op z’n plaats houden. Het vastzetten van de randen is dan in principe niet nodig maar toch aangeraden.
Kunstgras invegen met kwartszand
Strooi het kunstgras volledig in met kwartszand en borstel het tegen de richting op met een harde borstel. Een borstelmachine kan ook.
Meer weergeven
Stap 2
Stap 1
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
Stap 8

Contacteer ons

Bexco Green by Aquiles NV

Weverijstraat 28 8560 Wevelgem 

Logo Aquiles transparant 06-2018.png

Tel: +32(0)56/41 40 11 - info@bexcogreen.be

BE0421.981.573